Just to cheer you up!

Lieve en Anne Hayen

Just to cheer you up

Toen Lieve en Anne Hayen op de winkelramen van de boetiek van Kiki Niesten gekleurde regenbogen verfden, dachten ze dat het daarbij zou blijven. Met die gekleurde regenbogen wilden de twee zusjes wat meer fleur in de Stokstraat in Maastricht brengen. ,,Er hing op dat moment zo’n negatieve sfeer in de stad’’, herinnert Lieve zich.

Wat begon als een ludieke actie, werd al gauw een actie van bijna ongekende omvang. Andere ondernemers zagen de bemoedigende raamschilderingen in de Stokstraat en wilden ze ook wel op hun eigen winkelruiten. Uiteindelijk brachten Anne en Lieve bij maar liefst 160 Maastrichtse ondernemers kleurrijke regenbogen op etalages aan.

Inmiddels zijn we bijna vijf maanden verder en zie je door de hele stad vlaggen en bierviltjes met gekleurde regenbogen en de tekst ‘just to cheer you up!’, een naam die Lieve en Anne bedachten toen ze steeds meer aanvragen voor raamschilderingen kregen. ,,Als we vandaag iets bedenken, moet het morgen uitgevoerd worden. Dat zit in ons bloed. Dus toen het verven zo goed ging zijn we aan tafel gaan zitten met Centrummanagement Maastricht voor het idee voor de vlaggen. En zijn we bij Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Zuid-Limburg aan tafel geschoven voor de bierviltjes.’’

Beide ideeën werden met veel enthousiasme gerealiseerd. Niet gek natuurlijk; in deze moeilijke periode kon/kan iedereen wel wat positiviteit gebruiken. Toen iemand het idee voor t-shirts met de inspirerende tekeningen van Anne en Lieve te laten bedrukken, waren de twee direct enthousiast. ,,Het het ‘just to cheer you up!’ verhaal is als een grote speeltuin voor ons; we kunnen allemaal leuke dingen verzinnen én realiseren die elkaar eigenlijk heel vanzelf opvolgen.’’ Dat de uitbreidingen in het aanbod van ‘just to cheer you up!’ ook een financieel voordeel hebben – Anne en Lieve hebben de ramen van 160 ondernemers immers kosteloos van prijzige verf voorzien – is een leuke bijkomstigheid.

Momenteel hebben de zussen een eigen winkeltje in de Stokstraat en een online webshop met T-shirts, ansichtkaarten, sweaters en hoodies met een keuze uit vijf variaties op het ‘just to cheer you up!’-logo. En daar is grote vraag naar; via de online shop komen bestellingen uit de hele wereld binnen.

Toch weten Anne en Lieve niet zeker of en hoe lang ze ermee doorgaan. Beiden hebben immers nog een ander bedrijf en Lieve een jong gezin. ,,Voor nu vinden we het superleuk om dit te doen, we zien wel waar het schip strandt!’’

Reacties

Laat een reactie achter