Veldkas

Erik Stevens

Erik Stevens Catering

De natuur écht ervaren in de Veldkas

Toen eind mei steeds meer branches gestaag meer duidelijkheid kregen over hoe he nu verder moest, tastte de evenementenbranche in het duister. Erik Stevens mag dan zelf geen evenementen organiseren; de evenementenbranche is wel zijn grootste opdrachtgever. En dus zag ook hij de komende maanden somber in. ,,Af en toe een kleine bestelling door particulieren en dat was het dan.’’

In samenwerking met Marc van Hees van tentenverhuurder Tenmar - die zelf ook afhankelijk is van de evenementenbranche - en B&B Hei 15 concretiseerde Stevens in no time het plan voor een pop-up restaurant met de naam Veldkas. Dit zou niet één restaurant worden, maar tien kleine. Alle tien met genoeg plek voor een gezelschap van zes personen. En dat midden in de natuur, aan de rand van het Savelsbos.

Lokaal

Die locatie werd bewust uitgekozen. Allereerst omdat hier voldoende ruimte was om op veilige afstand te dineren. Er is zelfs genoeg plek voor alle gasten om halverwege de avond, bij slecht weer of kou bijvoorbeeld, van buiten naar binnen te verhuizen en vice versa. Ook wilde Stevens en zijn compagnon met deze setting mens en natuur op eigentijdse manier met elkaar verbinden. ,,Je zit hier in een a-landschap en datzelfde landschap moet kunnen je proeven.’’

Om dat waar te maken zocht de Veldkas (nieuwe) samenwerkingen op met streekleveranciers die door de lockdown eveneens in moeilijk vaarwater terecht waren gekomen. ,,We hebben de handen ineengeslagen met diverse streekproducenten. Sommigen van hen zijn wat kleinschaliger, waardoor de realisatie soms wat moeilijker en kostbaarder is. Ons personeel heeft bij veel leveranciers een rondleiding gehad, zodat zij het verhaal ook echt kunnen overbrengen.’’

Instagrammable

Inmiddels is Veldkas ruim een maand geopend en mag er van een gigantisch succes worden gesproken. Waren Stevens en Van Hees bij aanvang huiverig of het concept zou aanslaan; inmiddels twijfelen ze niet meer, want ze zijn tot eind augustus volledig volgeboekt. De reden voor dat succes? ,,Het is uniek en we zijn flink instagrammable’’ vertelt Stevens. ,,Ik heb nog niemand zien telefoneren tijdens het diner hier, maar er worden wel honderden foto’s gemaakt.’’ Met als resultaat dat Veldkas in een tijd van minder dan zes weken uitgroeide naar 3.000 volgers op Instagram en 30.000 websitebezoeken in de afgelopen 4 weken.

Dat is ook wel begrijpelijk: het sfeertje bij de Veldkas is magisch. Knus en intiem, versierd met sfeervolle priksnoertjes voor het einde van de avond en met subtiele decoratie als een knipoog naar de omgeving waar je in verkeerd. Dit is een plek om even te onthaasten en tot rust te komen. Een vakantie in eigen land.

En verder

Hoe het nu verder gaat met de Veldkas weten Stevens en Van Hees niet. Het succes nodigt uit om ten minste nog een maandje eraan vast te plakken, maar beide ondernemers kijken in eerste instantie naar hun eigen werk. ,,Inmiddels komen er wel weer wat opdrachten binnen, het is de vraag hoe dat zich dat de komende periode gaat ontwikkelen. Catering blijft toch mijn core business.’’ Zelfs voor de zomer van 2021 is er al belangstelling voor Veldkas en dat succes zet de initiatiefnemers wel aan het denken over hoe nu verder. ,,Binnenkort komt er meer nieuws over extra diner mogelijkheden in augustus en september’’ verklapt Stevens, ,,om daarvan op te hoogte te blijven houd je het beste het Instagram account van Veldkas in de gaten.’’

Reacties

Dit project heeft nog geen reacties!

Laat een reactie achter