Duurzaam diner

Gino Hofman & Guido van de Riet

State of Nature

Gino Hofman en Guido van de Riet zijn geboren en getogen tussen de glooiende heuvels van Zuid-Limburg. Na de middelbare school trokken ze allebei voor hun studie naar de ‘grote stad’, waar ze zich realiseerde hoe mooi het thuis eigenlijk wel niet was. Mooi, maar wel jammer dat er in het Heuvelland maar zo weinig te doen en te beleven valt.


Dus besloten ze om samen iets te creëren waardoor mensen – jongeren in het bijzonder – het Heuvelland meer zouden gaan waarderen. Ze zochten naar een manier om mensen uit de stad te halen en de regio leuker en interessanter te maken. In eerste instantie was het idee om onder de naam State of Nature een evenement te organiseren waar eigenlijk alles samenkwam: half muziekfestival, half foodtruckfestival met een beetje kunst en vooral met veel gezelligheid.


Vorig jaar kon dat evenement in verband met vergunningen niet doorgaan. Dit jaar gooide onder meer corona roet in het eten. En dus besloten de jonge ondernemers het over een andere boeg te gooien. Het eerste ‘duurzame diner’ - een podium voor streekleveranciers uit het Heuvelland - vond plaats bij Brasserie De Kroon in Gulpen. De tweede editie werd georganiseerd op 23 mei onder de naam ‘Duurzaam Diner Samen Thuis’. Met hulp van lokale ondernemers voorzagen ze gasten in een groot gedeelte van het Heuvelland van een duurzaam diner thuis.


In het weekend van 15 en 16 augustus staat een duurzaam diner tussen de wijngaarden op de planning. Daarbij komen de gasten wel écht samen, al worden daarbij wel alle richtlijnen van het RIVM in acht genomen.


,,We blijven ons focussen op de diners en hopen die stapsgewijs uit te breiden met muziek en kunst, om geleidelijk aan toe te werken naar ons oorspronkelijke idee: een plek waar je de hele dag goed en bourgondisch kunt genieten."

Reacties

Dit project heeft nog geen reacties!

Laat een reactie achter