Brouwerij Ambrass

Max Schreuder

Kasteelbrouwerij Ambrass

Brouwerij Ambrass is een kleine, ambachtelijke bierbrouwerij op de Gast 13 in Sittard, waar sinds april 2017 speciaalbier wordt gebrouwen. Max Schreuder, hopmeester achter Brouwerij Ambass, beschikt op deze locaties over twee brouwketels en vijf vergistings-/lagertanks.

Dankzij het groeiende succes van Brouwerij Ambass waren er begin dit maart plannen om een grotere locatie te betrekken. De lockdown gooide echter behoorlijk wat roet in het eten: Max levert voornamelijk aan lokale horeca. Medio maart was hij zo’n 90 procent van zijn omzet kwijt. Met alle gevolgen van dien: nieuw aangetrokken personeel moest worden bedankt voor de moeite en alles werd op een laag pitje gezet.

Het team van Brouwerij Ambass heeft intussen alle verdienmodellen nog eens goed tegen het licht gehouden en heeft zich moeten aanpassen aan de nieuwe situatie. ,,We hebben naar nieuwe kansen gezocht, hebben ons website aangepast en zijn ons meer gaan richten op particuliere klanten. Met gratis en snelle bezorging aan huis hebben we veel verloren omzet kunnen terugpakken!’’

Zo kwam Max in contact met Igor Stel, de uitbater van onder meer Kasteel Limbricht. Op het landgoed in Limbricht staat een groot gedeelte van de ‘schuur’ leeg en Igor zocht naar passende invulling. ,,We raakten aan de praat en vonden allebei dat we elkaar goed konden helpen met een samenwerking. Nu mag ik, tegen aantrekkelijke voorwaarden, mijn ruimte en capaciteit uitbreiden. Daarbij biedt de grote zaalfaciliteit en terrasmogelijkheid van Kasteel Limbricht mij de kans om de particuliere markt nog meer aan te spreken en op die manier minder afhankelijk te zijn van de horeca. Igor zelf krijgt op deze manier een passende publiekstrekker erbij die de omzet van het kasteel kan vergroten. Door deze samenwerking wordt een synergie gecreëerd waar we beiden van kunnen profiteren.”

Reacties

Dit project heeft nog geen reacties!

Laat een reactie achter