Mystery Unlocked, City games & more

Rik Prinssen

Mystery Unlocked, City games & more

 


Mystery Unlocked, City games & more. 


 


Uitgangspunten van Mystery Unlocked is dat de rijke geschiedenis en cultuur van Valkenburg op moderne wijze beleefd kan worden.


 


Bij Mystery Unlocked is Valkenburg het decor van het spel. De deelnemers spelen in kleine groepjes een ‘outdoor escaperoom’. Het verhaal waarin de bezoekers tijdens het spel worden meegenomen is gebaseerd op waargebeurde feiten uit de geschiedenis van Valkenburg. Zo komen de Bokkenrijders aan bod, de bevrijding van de Amerikanen en natuurlijk het verleden van Vestingstad Valkenburg. 


De deelnemers ontvangen na online reservering per mail alle informatie die zij nodig hebben om het spel te spelen of te starten. Er zijn uiteenlopende opdrachten in het spel, met zowel fysieke puzzels (bv. Een behendigheidsopdracht voor het openen van een luik), alsook het gebruik van de smartphone voor onder andere Augmented Reality games.


In een Augmented Reality game kan een bezoeker via een app met de camera van de smartphone de omgeving scannen. Door moderne technieken kunnen op specifieke (vooraf geprogrammeerde) plekken verborgen boodschappen verschijnen. Men kijkt letterlijk in een andere wereld door het scherm van de smartphone en zo kunnen oude tijden herleven.


 


 

Reacties

Dit project heeft nog geen reacties!

Laat een reactie achter